Battle Destruction 2016 – битка в името на музиката

Category: Overload

Battle Destruction 2016 – битка в името на музиката

By | on February 21, 2016 |

От години насам почитателите на електронния ъндърграунд на родна земя знаят, че партитата на Overloadгарантират отлично настроение и много танци. Поредното издание не беше изключение, а главният виновник за музикалното събитие – Joy – отново се беше постарал да осигури от всичко за всеки вкус – мощен звук, футуристично осветление, две зали, жанрово разнообразие от Hard Techno, Hardcore, Schranz, Industrial, Frenchcore, Crossbread, Drum & Bass и други под-жанрове на електронната музика. Ди джеи и продуценти от различни организации и лейбъли, сред които Overload, Gabbafreakz, Music Pirates, Bass Box Crew, Sketches, Techsys/Mental Disorder Recordings, си подадоха ръка в името на музиката.

Чарът на поредицата ежегодни партита от серията Battle Destruction, организирани от Overload, се крие в идеята ди джеите и изпълнителите да бъдат по двама зад пулта, създавайки на живо т.нар. b2b set и спазвайки каноните на b2b djing концепцията.[1]

over

Твърд techno бийт ви примамва още от подножието на Парти център 4 КМ – арена на музикалното събитие, посветено на твърдия електронен звук. Влизайки в първата зала – Main Room – напускате сивото забързано ежедневие на големия прашен столичен град и се потапяте в един различен свят – музикален, пулсиращ, жив. Затегнете коланите и позволете ритъмът на музиката да ви поведе сред плеяда от звуци, солидна доза децибели и феерия от лазерни лъчи!

Солидно начало от 160-170 удара в минута, усмихнати лица и танцуващи тела, екзотични прически и рейвърски облекла. Mahotron vs. Panchev (Ultra 359/Overload Booking) откриват началото на тазгодишния музикален сеанс, а Ragman vs. HardTechnic от Music Pirates задават посоката на вашия полет из електронния небосклон. На арената следва двубой между Grozdanoff и Joy от Overload – технократски дует, способен да ви презареди с добро настроение и нестихващо желание за танц. Идва ред на едни от най-продуктивните и обичани от родната ъндърграунд публика изпълнители – Mokushi и Nobody (Event Horizon/Overload/The Young Blood) – отличен тандем, пилотиращ аудиторията в екстаз.

Hardtechnic vs. Ragman

Joy vs. Grozdanoff

Nobody vs. Mokushi

Междувременно втората зала – Drum & Bass/Crossbreed Room – също примамва с тежък звук и различна атмосфера. Ударно начало с BassBOX, Disorder Rec. и Techsys Rec. Добре дошли в crossbreed реалността, подходяща за die-hard феновете на електронната суб-култура. Дансингът е препълнен от следващи разчупения ритъм силуети в музикалния мрак. На пулта се редуват Sechia срещу Ctrl+J (Sketches), DJ Sizmal срещу Basshazard (BassBOX), Blankspace & Scop (Sketches), Harsher срещу D-Mental (Techsys Rec./Mental Disorder Rec.), Meion срещу Dedrex (Sketches), Izsteria срещу Omen (BassBOX), Javi срещу Kraen (BassBOX/Techsys Rec.)

BLANKSPACE vs. SCOP

D-MENTAL

Обратно в първата зала и отново – в друго паралелно измерение. Този път Joy и Metalix от Overload са ваши пилоти и навигатори из дестинациите на музикалния екватор. Следват SML as Freakuience и The Dark One, които разкриват пред публиката нови industrial хоризонти. За десерт – ShanoDJ от институцията Gabbafreakzи Dreadkick от Overload. В нетърпеливо очакване на следващото издание на Gabbafreakz, публиката е в плен на настоящата музикална проекция, генерирана от ShanoDJ и Dreadkick. За финал – каламбур от неуморни ди джеи в пилотската кабина и сверяване на координатите – всички успешно се завръщаме на планетата Земя в град София, ранно и хладно февруарско утро на 2016 г.

ShanoDJ vs. Dreadkick

Joy vs. ShanoDJ vs. Dreadkick vs. SML 

Overload и приятели изпълниха мисията успешно – публиката е доволна, а меломаните – щастливи. А може би някой от вас ще попита – кой беше крайният победител от двубоите на Battle Destruction? Отговорът е – победата е за всички нас, които избрахме да последваме линията на твърдия електронен звук и си прекарахме чудесно на това музикоплаване из различни дестинации.

Снимки: https://www.fb.com/neli.cvetanova

Ваш репортер от музикалното пътешествие: Drummo Projid