Raise Your Fist for ANGERFIST!

Category: Overload

Raise Your Fist for ANGERFIST!

Благодарим  за невероятната Статия от KONCERTI.BG !!!

В нощта на 28 февруари срещу 1 март сърцето на hardcore София туптеше в клуб MIXTAPE 5. По покана на Renesanz, ветерани на електронния клубен звук в страната, ANGERFIST направи своя хет-трик в България. „Човекът с маската“ долетя от „Ниската земя“ и за трети път пилотира родните hardcore фенове в друго измерение. Холандският именит продуцент и DJ не изневери на стила си и за пореден път подлуди френетичната публика. Raise Your Fist for ANGERFIST!
Но да следваме хронологичния ход на събитията…

Влизайки в клуба, верният меломан се потапя в магнетична rave атмосфера, носи се сред феерия от звуци и палитра от светлини. На пулта вече се вихри JOY OVERLOAD – човекът-мотор на електронната „ъндърграунд“ сцена през последните години. Неговият музикален пъзел зарежда публиката с отлично настроение – батериите са на макс, нощта е пред нас! Drop It! We’re flying high! We’re flying right up to the sky!

Преди това JOY и DIVINE са спретнали истински Hard-techno „батъл“ за верните фенове на електронния звук.

Следващият герой на лудата вечер е SML. Гол до кръста, подскачащ зад пулта, цялото му лице е една огромна усмивка! Потапя ни в hardcore атмосфера с индустриален привкус. С неговата музикална селекция времето лети неусетно.
Настъпва дългоочакваният миг – на сцената е ANGERFIST – един от най-титулуваните продуценти на култовия холандски лейбъл MASTERS OF HARDCORE, създаден през 1996 г. от легендарните DJ Outblast и King Matthew.


На сцената на Mixtape 5 ANGERFIST е във вихъра си в своя магнетичен стил – облечен в черно, с качулка на глава и с култовата маска на Jason от легендарния хорър Friday the 13TH. Публиката е във възторг от въведения код в главите ни:
When I say ANGER, you say – FIST!
ANGER! FIST! ANGER! FIST!
Мощна канонада от електроника! Дансингът се люлее! Холандският гуру ни отвя главите! В месомелачката се открояват химните на ANGERFIST – “Street Fighter”, “The Voice of Mayhem”, “From the Blackness”, “Temple of Disease”…
Някой да активира машината на времето – спрете този миг – “Raise Your Fist Again”!

Публиката е неудържима, на дансинга се възцарява доброто старо пого – звучи “And Jesus Wept”:

You opened the door long ago
And it will not be closed until I get what I came for
You solved the puzzle,
You unleashed the power
There is no turning back
I will not rest until I get what I want
And what I want, is you!

В духа на кораджийския STAGE DIVE ANGERFIST скача в танцуващата тълпа, а публиката го понася на ръце. Време е за еуфоричния финал – холандският гуру се връща на сцената. Вече звучи любимия от детството легендарен хит на Snow – „Informer“. Естествено, подплътен с могъщ хардкор тътен в адската версия на ANGERFIST – “Somewhere Down The Lane”.

В продължение на два часа ANGERFIST се въплъти в ролята на вуду шаман и ни потопи в ритуалния племенен ритъм на хардкора. Зад пулта ANGERFIST сътвори чудеса, а танцуващата публика все още е неуморна!

Щафетата поема Dreadkick и продължава да поддържа отличното настроение на забавляващите се. Селекцията му е в унисон с високия градус в залата.


За десерт – SHANODJ от GABBAFREAKZ – гуру на българската „ъндърграунд“ сцена! Благодарение на GABBAFREAKZ родната хардкор публика успя да се наслади през последните няколко години на легендарни имена като немския титан The Speed Freak, известен още като Biochip C. и Search & Destroy (един от пионерите на gabber сцената от далечната 1990 г. и основоположник на cycore магията), Dione, известен още като S.R.B. и E-Noid (ковящ каноните на холандския gabber звук за култови лейбъли като Megarave и ID&T), DJ Mutante (Quebecore Rec., Psychic Genocide и т.н.), френската магьосница на звука с корени от далечна Колумбия Goetia (твори от 2002 за лейбъли като Neurotoxic, Psychic Genocide, Masters of Speedcore и много други), британското крю от Splatterkore Reck-ords…
Спомените ме запленяват, а междувременно ShanoDJ е във вихъра си на сцената в близо двучасов маратон. Пленява ни с могъщ gabber звук и стремглав cross-breed в сложна плетеница на дигитална вакханалия. Партито върви към своя финал – недопустимо! Следват няколко биса, викове „Още! Още!“ Никой не иска музиката да спира…
Безспорно, третото гост

уване на ANGERFIST в България ще се помни дълго. Уникална атмосфера, невероятно звуково пиршество! “Raise Your Fist Again”!